Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu Kimdir? Ahmet Köroğlu Nereli?

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun yaşamı ve kimliği hakkında detaylar. Ahmet Köroğlu'nun yaşını ve memleketi haberimizde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 16:17
Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu Kimdir? Ahmet Köroğlu Nereli?

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun hayatına dair detaylar haberimizde yer alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Pençe-Kilit Harekâtı sırasında, 12 Ocak 2024 tarihinde Tepe üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle gerçekleşen çatışmada şehit düşen Ahmet Köroğlu, vatan savunmasındaki cesareti ile hafızalarda özel bir iz bırakmıştır.

1999 yılında Giresun'a bağlı Çatakkırı köyünde dünyaya gelen bekar şehidimiz, Türk milletinin kalbinde derin bir acı bırakmıştır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Ahmet Köroğlu, askerlik sevgisi ve bağlılığıyla dikkat çekmiş ve Milli Savunma Bakanlığı'nın düzenlediği sınavları başarıyla geçerek uzman çavuş olarak göreve başlamıştır.

Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu, görev sürecinde birçok bölgede başarılı operasyonlara katılmış ve en son Irak'ın kuzeyinde Tepe bölgesinde görev yapmaktaydı. Pençe-Kilit Harekâtı sırasında teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşen Ahmet Köroğlu'nun acı haberi, İstanbul'a bağlı Tuzla ilçesine bağlı Şifa mahallesinde ikamet eden şehidin ailesine ulaştırılmıştır. Giresun'da defnedileceği belirtilen Ahmet Köroğlu'nun yaşının ise 25 olduğu bilinmektedir.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun vatanına olan sadakati ve kahramanlığı, Türk milletinin gönlünde ölümsüzleşmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum