İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin Kimdir? Muhammed Tunahan Evcin Nereli?

Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Piyade Muhammed Tunahan Evcin'in hayatı ve terörist saldırıyla ilgili detaylar. İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin kimdir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 19:23
İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin Kimdir? Muhammed Tunahan Evcin Nereli?

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesindeki terörist saldırıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup 9 asker şehit oldu. Bu saldırıda adı geçen askerlerden biri Piyade Muhammed Tunahan Evcin'di. Peki, kimdir İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin? İşte detaylar...

Türkiye, Pençe Kilit bölgesindeki terörist saldırı sonucunda hayatını kaybeden askerlerin acısını yaşıyor. Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekâtı'nda şehit olan 9 askerin ismini açıkladı. Bu isimlerden biri olan Piyade Uzman Çavuş Muhammed Tunahan Evcin'in Tuzla'da yaşayan ailesine acı haberi ulaştırdı. Şehit İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin, Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Bozan Mahallesi'nde doğmuştu.

27 yaşındaki Muhammed Tunahan Evcin, çatışmada şehit düştü. Ailesi, acı haberi alırken askeri yetkililer tarafından bilgilendirildi. Şehidin baba ocağı, Odunpazarı İlçesi Gökmeydan Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alıyor. Acı haberle birlikte, yakınları Türk bayrağıyla donatılmış baba ocağına akın etti.

Muhammed Tunahan Evcin, Eskişehir'in Alpu ilçesindeki Bozan Mahallesi'nde doğan ve 27 yaşında şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er olarak biliniyor. Bekar olan şehit, yaklaşık bir yıl önce Hakkari'den Kuzey Irak'a gönderilmişti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.