Kahramanmaraş Depremlerinde Hayatını Kaybeden Vatandaşların Mirasçılarına Duyuru!

TSB'den duyuru: 6 Şubat depreminde kaybedilenlerin mirasçıları, 'Hayat Sigortası' ve 'Ferdi Kaza Sigortası' poliçelerinden tazminat haklarını kontrol edebilir.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2024 11:52
Kahramanmaraş Depremlerinde Hayatını Kaybeden Vatandaşların Mirasçılarına Duyuru!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden vatandaşların mirasçılarına yönelik önemli bir bilgilendirme yaparak, hayat sigortası ve ferdi kaza sigortası poliçeleri bulunanların tazminat haklarından faydalanabileceğini duyurdu.

TSB'nin açıklamasına göre, 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem felaketi sonucunda kaybedilen vatandaşların mirasçıları, hayatını kaybeden sevdiklerinin adına düzenlenmiş olan "Hayat Sigortası" ve "Ferdi Kaza Sigortası" poliçeleri kapsamında tazminat haklarına sahip olabilirler. Mirasçıların bu haklardan haberdar olmaları ve taleplerini iletmeleri için TSB, gerekli bilgilendirmeyi gerçekleştirdi.

TSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş depremi sebebiyle kaybettiğiniz sevdiklerinizin mirasçılarına önemli bir duyuru yapmak istiyoruz. Eğer hayatını kaybeden kişinin adına düzenlenmiş 'Hayat Sigortası' veya 'Ferdi Kaza Sigortası' poliçesi varsa ve siz de mirasçı iseniz, bu poliçeler kapsamında size ait tazminat hakları bulunabilir. Mirasçı olarak, e-Devlet üzerinden 'Hayat Sigortası Poliçe ve Tazminat Bilgileri Sorgulama' veya 'Ferdi Kaza Poliçe Sorgulama' bölümünden, vefat eden kişinin TC kimlik numarası ve mirasçılık belgesinin alındığı kurum bilgisi ile sorgulama yapabilirsiniz.

Aynı zamanda, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) web sitesi üzerinden 'Meblağ Sigortalarında Hak Sahipliği Sorgulama (Vefat Eden Sorgu)' bölümünden kendi e-Devlet bilgilerinizle doğrulama yaparak, vefat eden kişinin TC kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini girebilir ve ilgili bilgileri alabilirsiniz. Hayatını kaybeden kişinin 'Hayat' ve 'Ferdi Kaza' sigortası poliçelerine erişmek ve hak sahibi olduğunuz tazminatı talep etmek için bu adımları takip edebilirsiniz.

Bu zorlu zamanlarda yanınızda olduğumuzu ve depremde kaybettiğiniz sevdiklerinizin anısına saygıyla hareket ettiğimizi bilmenizi isteriz."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.