İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kahramanmaraş Dahil 25 İl İçin Aşırı Yağış Uyarısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yarın beklenen aşırı yağışlara karşı uyarıda bulundu. Sel, su baskını ve heyelan riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. 112 Acil Çağrı Merkezi sürekli hizmet veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ocak 2024 17:21
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Kahramanmaraş Dahil 25 İl İçin Aşırı Yağış Uyarısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yarın ülke genelinde beklenen yoğun yağışlar konusunda vatandaşları uyardı. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Bakan Yerlikaya, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılara dikkat çekerek, Kahramanmaraş, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Mersin ve Antalya için "turuncu", Çanakkale, Bursa, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çorum, Osmaniye, Hatay, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Adana için "sarı" uyarısı yapıldığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, vatandaşların aşırı yağışlar sebebiyle ortaya çıkabilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını vurguladı. Ayrıca, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin 7 gün 24 saat görevde olduğunu hatırlatarak, acil durumlarda bu numaradan yardım talep edilmesi gerektiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, paylaşımını şu sözlerle tamamladı: "Allah, her türlü türlü felaketten ülkemizi ve milletimizi korusun."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.