Kahramanmaraş 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oldu

Yayınlanma:
Kahramanmaraş 15 Temmuz’un 10. Yılında Demokrasi İçin Tek Yürek Oldu
Editör

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta düzenlenen anma programlarına binlerce vatandaş katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’ta gün boyu süren anma programları yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ilgili kurumların iş birliğiyle düzenlenen etkinliklerde, 15 Temmuz şehitleri rahmetle anılırken, gazilere minnet duyguları ifade edildi.

Şehir protokolü ile binlerce vatandaşın katıldığı programlarda demokrasiye sahip çıkma iradesi bir kez daha güçlü şekilde ortaya konuldu.15-temmuz-1.jpg

Milli Birlik Kortejinde Binlerce Kişi Yürüdü

Anma etkinlikleri kapsamında Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar ve protokol üyeleri, mehteran takımı eşliğinde düzenlenen Milli Birlik Korteji'ne katıldı.

Türk bayrakları ve meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar, Demokrasi Meydanı'ndan Milli İrade Meydanı'na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Açılan dev Türk Bayrağı ve atılan sloganlar, meydanlarda birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırdı.

Milli İrade Meydanı’nda Duygu Dolu Anlar

Kortejin ardından anma programı Milli İrade Meydanı'nda devam etti.

Programa Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metahan, ilçe belediye başkanları, rektörler, kamu kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra 15 Temmuz'u anlatan belgesel gösterimi, mehteran konseri, ilahi ve kaside dinletileri gerçekleştirildi.15-temmuz-14.jpeg

Başkan Görgel: "15 Temmuz, Milletimizin İradesine Sahip Çıktığı Direnişin Adıdır"

Programda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği tarih olmadığını belirterek, bunun millet iradesinin ve bağımsızlık kararlılığının simgesi olduğunu söyledi.

Başkan Görgel, "Bugün tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 10. yıl dönümünde aynı inanç, aynı kararlılık ve aynı vatan sevgisiyle bir aradayız. 15 Temmuz, milletimizin iradesine, bağımsızlığına ve istikbaline canı pahasına sahip çıktığı destansı direnişin adıdır" dedi.15-temmuz-2.jpg

Kahramanmaraş'ın Milli Mücadele ruhunu taşıyan bir şehir olduğuna dikkat çeken Görgel, Sütçü İmam'ın mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının en önemli sorumluluklardan biri olduğunu ifade etti.

Debgici: "Milletimiz Türkiye'nin Kaderini Yeniden Yazdı"

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici de konuşmasında, 15 Temmuz gecesi milletin sergilediği kararlı duruşun Türkiye'nin geleceğini belirlediğini söyledi.

Debgici, darbe girişimine karşı verilen mücadelenin Türk demokrasisinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, millet iradesinin her türlü vesayet girişimine geçit vermediğini ifade etti.15-temmuz-16.jpeg

Vali Ünlüer: "Milletimiz İstiklaline ve İstikbaline Sahip Çıktı"

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise konuşmasında, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara çıkarak demokrasiye sahip çıktığını söyledi.

Ünlüer, güvenlik güçlerinin fedakârlığı ve milletin kararlı duruşu sayesinde hain darbe girişiminin bertaraf edildiğini belirterek, Türk milletinin tarih boyunca olduğu gibi o gece de bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıktığını dile getirdi.

Duygu dolu anların yaşandığı program, 15 Temmuz şehitleri için yapılan dualar ve demokrasi nöbetiyle sona erdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.