Kahramanmaraş'ta Canlı Hayvan Borsası’nda kurbanlık satışı başladı

Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraş'ta besiciler Canlı Hayvan Borsası’nda yerini aldı. Vatandaşlar, hijyenik ve sağlıklı koşullarda kurbanlık alışverişi yapabilecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 22:10
Kahramanmaraş'ta Canlı Hayvan Borsası’nda kurbanlık satışı başladı

Kurban Bayramı yaklaştıkça besiciler, Canlı Hayvan Borsası’nda yerlerini almaya başladı. Bu yıl vatandaşlar, kurbanlık alışverişlerini daha hijyenik ve sağlıklı koşullarda yapma imkânına sahip olacaklar.

canli-hayvan-borsasi-2.jpg

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Kurbanlık alışverişlerinin daha iyi koşullarda yapılabilmesi için Canlı Hayvan Borsası’ndaki padokların kiralama işlemleri tamamlandı ve besiciler yerleşmeye başladı. Afşin, Kılılı, Andırın, Çağlayancerit, Göksun ve Pazarcık kesimhanelerinde de bayram süresince vatandaşlara hizmet vermek için hazırlıklar devam ediyor. Kesimhanelerde büyükbaş hayvan kesim ücreti 2 bin 500 TL, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 500 TL olarak belirlendi. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, vatandaşların kurbanlık alışverişi ve kesimini daha hijyenik bir ortamda yapabilmeleri için Canlı Hayvan Borsası ve kesim tesislerinde hazırlıkların sürdüğü, temizlik ve ilaçlama ekibinin bayram boyunca sahada olacağı belirtildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.