Ankara ÇEVREFEST’te Kahramanmaraş’ın çevreci projeleri göz doldurdu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ÇEVREFEST’te çevreci projelerini tanıttı ve yöresel değerleri sergiledi. Başkan Görgel, temiz ve yaşanabilir bir şehir için çalıştıklarını vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2024 21:14
Ankara ÇEVREFEST’te Kahramanmaraş’ın çevreci projeleri göz doldurdu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen ÇEVREFEST’te katılım sağladı. Festivali ziyaret eden Başkan Fırat Görgel, “Yeni Kahramanmaraş’ı inşa ederken çevreye duyarlı, daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olmasına özen gösteriyoruz. Yeşil alanlarımızın sayısını artırıyor ve toplu ulaşımda hibrit otobüslere geçiş yapıyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, her yaştan vatandaşın vakit geçirebileceği yeşil alanları artırıyor ve çevre bilincini oluşturmak amacıyla farkındalık etkinlikleri düzenliyor. Bu çerçevede, Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen ÇEVREFEST’te “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla yer aldı. Festivale katılan belediye, çevreci yatırımlarını, katı atık ve atıksu tesislerini ve devam eden projelerini tanıttı. Ayrıca, Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetleri, geleneksel el sanatları, tarihi ve kültürel değerleri de ziyaretçilerle buluşturuldu. Coğrafi işaretli ürünlerin tanıtıldığı stand, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

BAŞKAN GÖRGEL: “ŞEHRİMİZİN DEĞERLERİNİ TANITIYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Mevlüt Kurt ile birlikte ÇEVREFEST’te belediyenin standını ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Görgel, “Yeni Kahramanmaraş’ı inşa ederken çevreye duyarlı, daha temiz ve yaşanabilir bir kent olmasına özen gösteriyoruz. Yeşil alanlarımızın sayısını artırıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak sıfır atık konusunda ciddi çalışmalar yapıyoruz. 13 bin öğrencimize eğitim verdik ve bu sayıyı artırmayı planlıyoruz. 2016 yılından beri hizmet veren bir katı atık bertaraf tesisimiz var ve kuzey ilçelerine de bir tesis kazandırıyoruz. Bu iki tesisle birlikte vahşi depolama sorununu ortadan kaldıracağız. Çevre sağlığı için toplu ulaşımda hibrit otobüslere geçiş yapıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı başta olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, 9 Haziran Pazar gününe kadar devam edecek ÇEVREFEST’te şehrimizi tanımak isteyen tüm vatandaşlarımızı standımıza bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.