Kahramanmaraş'ta belediye personeline bayram müjdesi: İşçi maaşları 28.000 TL'ye yükseldi!

Onikişubat Belediye Başkanı Toptaş, personeline müjdeli haber verdi: En düşük işçi maaşı 28.000 TL'ye yükseltildi, bayram öncesi ödemeler yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2024 21:19
Kahramanmaraş'ta belediye personeline bayram müjdesi: İşçi maaşları 28.000 TL'ye yükseldi!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, Kurban Bayramı öncesinde belediye personeline müjdeli haberler verdi. Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi ile yapılan anlaşma sonucunda, en düşük işçi maaşını 28 bin TL’ye yükselttiklerini duyuran Başkan Toptaş, ayrıca geriye dönük işçi alacaklarının bir kısmının bayramdan önce ödeneceğini açıkladı.

Başkan Toptaş, Onikişubat Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında geçmişten kaynaklanan anlaşmazlıkların mahkeme sürecinin uzlaşma ile sonuçlandığını belirtti. Belediye Konferans Salonu’nda çok sayıda işçinin katıldığı törende, Başkan Toptaş ve Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ, personel için bu önemli müjdeyi verdi.

Toptaş, belediyenin kadrolu çalışanlarının sözleşmeden kaynaklı alacaklarının ödeneceğini ve maaşlarda iyileştirme yapılacağını vurguladı.

whatsapp-image-2024-06-07-at-20-28-34-3.jpeg

“ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK”

Başkan Toptaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çalışanları enflasyona karşı koruduklarını belirtti. Toptaş, “Önceki sözleşmeden kaynaklanan bazı anlaşmazlıklar vardı. Ancak biz, çalışanlarımızla aramızda herhangi bir anlaşmazlık olmayacağını söyledik. Çalışanlarımızın geçmiş dönem Toplu İş Sözleşmesi’nden kaynaklanan mağduriyetlerini gidermek amacıyla sendikamızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bu güzel haberi vermekten mutluyum. Alın teri ve emek bizim için kutsaldır. Onikişubat için emek veren işçilerimizin refahını kendi meselemiz olarak gördük. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle, hiçbir çalışanımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik, ezdirmedik. Protokolümüzü ortak akıl ve istişare anlayışımızla yürüttük. Bugünkü protokolümüzde de mali ve sosyal dengeleri korumaya özen gösterdik” dedi.

“EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞINI 28.000 TL’YE ÇIKARTIYORUZ”

Başkan Toptaş, en düşük işçi maaşını 28 bin TL’ye çıkardıklarını ve anlaşmazlıktan kaynaklı alacakların ödeneceğini belirtti. “Önceliğimiz her zaman olduğu gibi çalışanlarımızın refahı oldu. İmzaladığımız protokolle birlikte, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı maaş farklarını gidererek bayram öncesi ödemelerini gerçekleştiriyoruz. Belediyemizde en düşük işçi maaşını 28.000 TL’ye çıkartıyoruz. Gelecekte de yapacağımız iyileştirmelerle mesai arkadaşlarımızın yaşam standartlarını daha da yükseltmeye çalışacağız. Bu anlamda Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ ve sürece katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Protokolümüzün çalışma arkadaşlarımız ve aileleri başta olmak üzere tüm taraflara, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZIN JESTİNE ÇOK ÇALIŞARAK KARŞILIK VERECEĞİZ”

Hizmet-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ ise, Başkan Toptaş’ın jestine karşılık en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti. “Biz hakkımızı aldık. Başkanımızdan Allah razı olsun. Kurban Bayramı öncesinde gösterdiği hassasiyetten dolayı memnunuz ve güveniyoruz. Önümüzde aydınlık, mutlu ve uzun günler var. Tüm çalışanlarımız adına Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Toptaş, personelin sevinç gösterileriyle karşılandı ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.