Kahramanmaraş'ta YKS'ye hazırlanan afetzede öğrencilere özel etkinlik

Kahramanmaraş'taki depremzede öğrenciler için Türk Kızılay tarafından düzenlenen YKS hazırlık etkinliği, ücretsiz eğitim ve destek sağlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 13:25
Kahramanmaraş'ta YKS'ye hazırlanan afetzede öğrencilere özel etkinlik

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin ardından Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan depremzedeler için özel bir etkinlik düzenlendi.

Türk Kızılay tarafından 100. Yıl Kütüphanesi'nde oluşturulan kurs merkezinde, depremzede öğrencilerin YKS'ye hazırlık sürecini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 80 kursiyer keyifli vakit geçirdi.

Deprem bölgesinde eğitimlerine devam eden öğrencilere uygun bir ortam sağlamak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, ücretsiz eğitim verilen kursta deneme sınavları yapıldı ve öğrencilerin eksiklikleri belirlenerek birebir özel derslerle desteklendi.

Türk Kızılay Elbistan Şubesi Eğitim Sorumlusu Mustafa Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 80'in üzerinde depremzede öğrenciyi sınava hazırladıklarını belirtti.

Bostan, kursun tamamen ücretsiz olduğunu vurgulayarak, "Deprem sonrası öğrencilerimizin eğitimlerine destek olmak amacıyla burada dershane sistemi kurduk. Öğretmenlerimiz bir yıl boyunca öğrencileri her branşta sınava hazırlamak için çalıştılar. 80'den fazla öğrencimiz var ve Türk Kızılay tarafından tüm ihtiyaçları karşılandı." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Cuma Küçük, Türk Kızılay'ın düzenlediği kurs sayesinde sınavlara daha iyi bir ortamda hazırlandıklarını ifade etti.

Muhammed Ali Sarıoğlan ise aldıkları desteği ömür boyu unutmayacaklarını belirterek, zor zamanları Türk Kızılay'ının desteğiyle geride bıraktıklarını dile getirdi.

Metehan Poyrazoğlu da mühendislik hayaline ulaşmak istediğini belirterek, "İlk başta çadırda hazırlanıyorduk. Sonrasında bu dersliğe geçtik. Hedefime ulaşmam için bana büyük destek verdiler." dedi.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.