Kahramanmaraş'ta 35 kişinin öldüğü Manolya Apartmanı'na ilişkin davaya devam edildi

Manolya Apartmanı davası, Kahramanmaraş'taki depremde yıkılan bina ve 35 ölümle ilgili devam ediyor. Sanıkların suçlamaları reddetmesi ve müştekilerin talepleri duruşmanın seyrini belirliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Haziran 2024 21:23
Kahramanmaraş'ta 35 kişinin öldüğü Manolya Apartmanı'na ilişkin davaya devam edildi

Manolya Apartmanı davası, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023'teki depremlerde yıkılan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak devam etti. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmada, tutuksuz sanıklar A.R.E, A.K, F.Ç, M.S.K, M.E. ve O.P.Y. ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık A.K, suçlamaları kabul etmeyerek, inşaatın tamamlandığı zamanda binayı aldıklarını ve herhangi bir tadilat yapmadıklarını belirtti. Binada ikamet ettiğini söyleyen M.S.K. de işletmeyle ilgisi olmadığını, yurt dışında işlerinin olduğunu ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. O.P.Y. ise binanın kusuru olmadığını, inşaat sürecinde sürekli olarak denetimde bulunduğunu iddia etti.

Diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddetti. Müştekilerden H.Y, binaya 2017 yılında taşındıklarını ve depremde çocuklarını kaybettiklerini ifade etti. H.Y. ve diğer müştekiler, binanın altındaki kafede tadilat yapıldığını fakat sağlam olduğu söylendiğini ancak depremde hızla yıkıldığını belirttiler.

Müşteki avukatları, tüm sanıkların tutuklanmasını talep etti. Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların yurt dışına çıkış yasağının ve adli kontrol tedbirinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Kasım'a erteledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.