Abdurrahim Karakoç, Kahramanmaraş'ta anıldı

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, büyük şair Abdurrahim Karakoç'u anma programı düzenledi. Şiirler ve konuşmalarla dolu etkinlikte Karakoç'un hayatı ve eserleri paylaşıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2024 22:06
Abdurrahim Karakoç, Kahramanmaraş'ta anıldı

Türk şiirinin büyük ustası Abdurrahim Karakoç, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) tarafından düzenlenen özel bir programla anıldı. KİÜ Kent Hafızası Uygulama ve Araştırma Merkezi ile KİÜ Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda yapıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Abdurrahim Karakoç’un yeğeni Oğuz Karakoç, "Amcam Abdurrahim Karakoç" isimli konferansında, şairin hatıratlarından kesitler sunarak, ailesi ve özel hayatına dair bilinmeyenleri katılımcılarla paylaştı. Karakoç, büyük şairin sadece edebi yönüyle değil, resme olan kabiliyetiyle de dikkat çektiğini ve özellikle doğa ve hayvan figürlerini ustalıkla resmettiğini anlattı. Şiirlerinde sevgi, aşk ve ilahi aşk temalarının yanı sıra toplumsal sorunlara vurgu yaparak Türk Milleti’nin sesi olmayı başardığını belirtti.

Etkinlikte, şair Celalettin Kurt, Yaşar Şakalar ve KİÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fatma Özdemir, Abdurrahim Karakoç’un şiirlerini seslendirdi. Aşık Rıza Çiftçi ise Karakoç’un "Mihribanım", "Unutursun Mihribanım" ve "Yalvarış" isimli eserlerini sazıyla seslendirdi.

KİÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER) Başkanı Ali Avgın ile dernek üyelerinin de katıldığı programın sonunda, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Erşahan tarafından Oğuz Karakoç’a, KİÜ Genel Sekreteri Ferat Karataşlı tarafından Yaşar Şakalar’a, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Melike Somuncu tarafından Celalettin Kurt’a ve Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Doç. Dr. Özlem Ünalan tarafından Aşık Rıza Çiftçi’ye teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.