Bugün hava Kahramanmaraş'ta (9 Haziran) nasıl olacak?

9 Haziran 2024 tarihleri için hava durumu raporu açıklandı. Kahramanmaraş'ta hava durumu merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta bugün, yarın ve ileriki günlerde yağış beklenip beklenmediği ve hava durumunun nasıl olacağına dair bilgiler araştırılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2024 10:21
Bugün hava Kahramanmaraş'ta (9 Haziran) nasıl olacak?

Bugün Kahramanmaraş'ta hava genellikle parçalı az bulutlu olacak. Öğle sonrası ile akşam saatleri arasında hava parçalı, yer yer çok bulutlu bir görünüm alacak. Bu saatlerde özellikle Andırın çevresi, Göksun, Berit Dağı, Binboğa Dağı, Düldül Dağı, Sır Barajı Havzası, il merkezi batısı, Afşin, Elbistan ve Nurhak gibi bölgelerde kısa süreli ve yerel gök gürültülü yağışlar görülebilir.

İl merkezi, Pazarcık ve Türkoğlu çevresinde yağış ihtimali daha düşük olmakla birlikte, ani gelişebilecek bir hava durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle tedbirli olmakta fayda var.

Uyarılar:

Berit Dağı Çevresi: Bu bölgede yağışların daha etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Şimşek ve Yıldırım: Yağış anında şimşek ve yıldırım riski bulunuyor.

Dolu: Dolu ihtimali yüksek, ancak hangi bölgeye düşeceğini tahmin etmek zor.

Sıcaklık ve Güneş:

Bugün sıcaklık yüksek seyretmeye devam edecek. Birkaç derece düşüş yaşansa da, önümüzdeki hafta sıcaklıkların oldukça yüksek olması bekleniyor.

Güneşin etkili olduğu saatler olan 11.00 ile 17.00 arasında dikkatli olunmalı. Ayrıca, orman yangını riski bulunduğundan dolayı çok dikkatli olunması gerekiyor.

Rüzgar Durumu:

Rüzgar kuzey ve batıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Pazarcık ve Çağlayancerit çevresinde ise batıdan biraz daha kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Tüm bu hava durumu ve uyarılar doğrultusunda, gününüzü planlarken dikkatli olmanızda fayda var.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.