Şehitler İçin Dağcılar Kahramanmaraş'ta Başkonuş Yaylası'nda Türk Bayrağı Astı

GADADİK üyeleri, Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan askerler için Başkonuş Yaylası'na çıkarak Türk bayrağı astı. Dağcılar, kahramanları anma etkinliği düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2024 17:45

Dağcılar, Gaziantep Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (GADADİK) üyeleri olarak, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen kahraman askerlerimizi anmak amacıyla Başkonuş Yaylası'nın 1850 metrelik zirvesine Türk bayrağı diktiler.

Başkonuş Yaylası'nda düzenlenen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinden başlayarak 14 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirerek zirveye ulaşan dağcılar, burada Türk bayrağını gururla dalgalandırdılar.

Kulüp Başkanı Bülent Tebir, yaptığı açıklamada, bu etkinliği düzenleyerek şehit askerleri anma ve onlara olan minnettarlıklarını gösterme amacını taşıdıklarını belirtti.

Programa katılan İslahiye Huzurlu Yaylası Dernek Başkanı Haydar Dal ise, kar ve kış şartlarına aldırmadan terörle mücadele eden asker ve polislere başarılar dileyerek, onların fedakarlıklarına vurgu yaptı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.