Kahramanmaraş'ta Depremde Yıkılan Asırlık Lokanta, Prefabrik Yapıda Yeniden Canlanıyor!

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan asırlık lokanta, prefabrik yapıda hayat buluyor. Zafer Ayranpınar, baba mirasıyla tarihi lezzetleri yaşatmaya kararlı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 12:34

Depremin vurduğu 6 Şubat tarihinde yıkılan asırlık lokanta, şimdi işletmeci Zafer Ayranpınar tarafından prefabrik bir yapıda müşterilere hizmet sunuyor. Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında Kebapçı Ökkeş Usta tarafından kurulan bu tarihi lokanta, geçen yıl yaşanan depremler sonucunda yıkılmıştı.

Zafer Ayranpınar, baba mirası olan bu lokantayı yaşatmak amacıyla prefabrik bir yapıda hizmet vermeye başladı. Tarihi Kapalı Çarşı'daki Saraçhane'de bulunan lokanta, kentin en eski lokantalarından biri olarak biliniyor ve birçok yöresel lezzeti müşterilere sunuyor.

Zafer Ayranpınar, işletmenin geçmişine dair anıların ve hatıraların depremle birlikte silindiğini belirtiyor. Lokantanın uzun bir geçmişi olduğunu ve Kebapçı Ökkeş Usta'dan başlayarak birçok neslin burada emek verdiğini ifade ediyor. Ayranpınar, "Burayı yaşatmak için çalışıyorum. İşletmemin yıkıldığını görünce tek kelimem, 'Rabb'im sen verdin, sen aldın, tekrardan nasip olur, verirsin inşallah' oldu, sonra işimizin başına koyulduk" diyor.

Zafer Ayranpınar, prefabrik yapıda hizmet verdiği yer ile eski lokantanın bulunduğu yerin farklı olduğunu belirtiyor. Ancak zaman zaman yıkılan yerin bulunduğu bölgeye giderek o atmosferi yaşamaya çalıştıklarını ve tekrar tarihi mekanlara dönmek istediklerini dile getiriyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.