Kahramanmaraş Depremlerinde Sahibini Kaybeden Hayvanlara Müzik Terapisi

Gaziantep'teki hayvan barınağında, Kahramanmaraş depremlerinde sahiplerini kaybeden 100 köpeğe klasik müzikle terapi uygulanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2024 14:25

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bulunan hayvan barınağında, Kahramanmaraş depremlerinde sahiplerini kaybeden 100 köpeğin de aralarında bulunduğu 300'den fazla hayvana klasik müzikle terapi uygulanıyor. 2018 yılında hayırseverlerin Hürriyet Mahallesi'nde 10 dönümlük bir alanda kurduğu barınak, İslahiye Belediyesinin de desteğiyle faaliyet gösteriyor. Bu barınak, aynı zamanda tedavi ve kısırlaştırma merkezi içermektedir ve şu anda 300 köpek ile 8 kediye ev sahipliği yapmaktadır.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde sahiplerini kaybeden köpeklerin de aralarında bulunduğu hayvanlara, barınakta müzikli terapi uygulanıyor. Barınak sorumlusu Bekir Şentürk, depremlerde sahipsiz kalan yaklaşık 100 köpeğin barınağa alındığını belirtti. Hayvanların da diğer canlılar gibi depremlerden etkilendiğini ifade eden Şentürk, müziğin ruhlarını beslediğini düşünerek barınağa ses sistemi kurduklarını ve denemeler sonucunda başarılı olduklarını belirtti. Şentürk, hayvanlara klasik müzik, jenerik ve fon müzikleri dinletildiğini ve müziğin ritmine kendilerini kaptırdıkları gözlendiğinde hayvanların sakinleştiğini ve mutlu olduklarını ifade etti. Müzikli terapinin, depremlerde psikolojisi bozulan hayvanları olumlu bir şekilde etkilediği görülmekte.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.