Kahramanmaraş Barajlarında Su Seviyeleri: Güncel Durum Raporu!

Kahramanmaraş'ta Ceyhan Nehri Havzaları'ndan beslenen 8 barajın doluluk oranları açıklandı. Yağışlar olumlu etki gösterdi; çiftçilik ve enerji için 2024'te sorun öngörülmüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2024 15:24

Kahramanmaraş'ta bulunan 8 farklı barajın doluluk oranları hakkında bilgiler paylaşıldı. Ceyhan Nehri Havzaları tarafından beslenen bu barajlardaki toplam kullanılabilir su seviyeleri, Kahramanmaraş 20. Bölge D.S.İ Müdürlüğü verilerine dayanarak açıklandı. Verilere göre, bölgede son dönemde meydana gelen yağışlar, barajları olumlu bir şekilde etkilemiştir.

photo17054067271.jpeg

Şu anda, Kahramanmaraş'taki Ceyhan Nehri Havzalarının beslediği barajlardaki doluluk oranları şu şekildedir: Menzelet Barajı yüzde 59, Sır Barajı yüzde 43, Ayvalı Barajı yüzde 4, Kartalkaya Barajı yüzde 55, Kılavuzlu Barajı yüzde 83, Sarıgüzel Barajı yüzde 83, Kandil Barajı yüzde 74, Adatepe Barajı yüzde 60.

Bu verilere göre, yağışların normal seviyelerde devam etmesi durumunda, 2024 yılında çiftçiler ve enerji açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağı öngörülmektedir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.