Samsun Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş'ta Operasıyla Çocuklar Mutluluğa Yelken Açtı

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş'taki depremzedelerle buluşarak "Eni'nin Kalbi" çocuk operasını sergiledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2024 13:14

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Kahramanmaraş'ta depremzedelerle buluşmak amacıyla "Eni'nin Kalbi" adlı çocuk operasını sahneledi.

Kahramanmaraş'taki depremlerin birinci yılında, SAMDOB, afetzedelerle bir araya gelerek çocukların kalplerine dokunmayı hedefledi. "Eni'nin Kalbi" çocuk operası ile dördüncü kez düzenlenen turne kapsamında, SAMDOB ekibi operayı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sergiledi.

SAMDOB koro sanatçısı Metin Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin birinci yılında çocukları mutlu etmek için tekrar bölgeye geldiklerini belirtti. Bayram, çocuklarda depremin izlerini silmeyi amaçladıklarını ve bu nedenle oyunlarıyla turnelerine devam ettiklerini söyledi. "Çocuklarımızı biraz daha mutlu edebilmek, onların travmalarından kurtulmalarını sağlamak, yüzlerini güldürebilmek için oyunlarımızla turnelerimize devam ediyoruz. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğiz." dedi.

Oyunu izleyen Alp Kaan Karaküçük ise, "Tiyatro çok güzeldi. Diğer arkadaşlarıma da izlemelerini öneririm. Güzel vakit geçirdik." şeklinde konuştu.

Turne ekibi, yarın Gaziantep İslahiye ve Nurdağı'nda yine çocuklarla buluşacak. Geçen yıl 19-27 Şubat, 12-16 Nisan ve 7-9 Haziran tarihlerinde de "Eni'nin Kalbi" çocuk operasını sahneleyerek deprem bölgesindeki çocuklara destek olan Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu etkinliğiyle duygusal bir bağ kurmayı ve çocuklara moral vermeyi amaçlıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.