Depremden Etkilenen İller İçin Çelik Köy Evleri Yolda: İlk Teslim 6 Şubat!

Kahramanmaraş'ta depremzedelere destek olmak adına inşa edilen çelik köy evleri, 6 Şubat'ta ilk etapta teslim edilecek. Güvenli konutlar yolda!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2024 11:30

Deprem bölgesindeki çelik köy evlerinin ilk aşamasının tamamlanmasıyla birlikte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta hak sahiplerine teslim edileceklerini duyurdu. Özhaseki, sosyal medya hesabından yapımı tamamlanan çelik köy evlerine ait görüntüleri paylaşarak, "Çelik köy evlerimizin ilk etap teslimine başlıyoruz. Son 6 gün." şeklinde bir açıklama yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki rezerv alanlarda toplam 207 bin bağımsız bölümün inşasını sürdürüyor. Bu kapsamda, şehir merkezlerinde 50 bin konut ve köylerde 50 bin çelik köy evi olmak üzere toplamda 307 bin konutun yapımı devam ediyor.

Depreme dayanıklı çelik köy evleri, farklı bölgelerde tek katlı, bazı yerlerde ahırlı ve 2 katlı olarak inşa edilecek. Özhaseki'nin verdiği bilgiye göre, süreç kapsamında ilk etapta tamamlanan evler, 6 Şubat'ta hak sahiplerine teslim edilerek, bölgedeki vatandaşların güvenli ve dayanıklı konutlara kavuşmaları sağlanacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

İmtiyaz sahibi
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.