CHP İl Başkanı Ateş Tepkili! Kahramanmaraş'ta Atatürk Anıtı Çevresine Konulan Konteynerlar

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Atatürk Anıtı çevresine konulan konteynırları eleştirerek, meydanın temizlenmesini ve esnaf için uygun bir düzenleme yapılmasını talep ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2024 12:58

CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Atatürk Anıtı'nın çevresine konulan konteynırlara tepki gösterdi. Kahramanmaraş'taki Atatürk anıtının bulunduğu alanda çeşitli amaçlarla yerleştirilen konteynırlar, resmi törenlerin düzenlendiği alana olumsuz bir görüntü kazandırmış durumda.

Ünal Ateş, konuyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentteki yetkililerin skandal niteliğindeki uygulamalardan kaçınmadığını belirtti. Atatürk Meydanı'ndaki anıtın, milli bayram ve törenlerin gerçekleştirildiği önemli bir mekan olduğunu vurgulayan Ateş, geçmişte meydanın düzenlenmemesi konusunda yapılan itirazlara rağmen şimdi konteynırların yerleştirilerek meydanın neden süslenmediğinin anlaşıldığını ifade etti.

Ünal Ateş, meydana yaptığı ziyarette anıtın etrafının konteynırlarla çevrildiğini ve bu durumun meydanın kullanılamaz hale gelmesine neden olduğunu dile getirdi. Boş konteynırların meydanda şaşkınlık yarattığını belirten Ateş, bu kararın bilinçli bir tasarım olmadığını ve milliyetçilik iddiasında bulunanların milli bayramların düzenlendiği bu alanı kullanılamaz hale getirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Ünal Ateş, yerel yönetici ve valinin nasıl böyle bir karara izin verebildiğini sorgulayarak, esnaf için yapılacak düzenlemenin mevcut durumda daha uygun yerlerde gerçekleştirilebileceğini savundu. Son olarak, tüm yetkililere seslenen Ateş, anıt çevresinin bir an önce temizlenmesini ve esnafın uygun bir alana yerleştirilerek Atatürk Meydanı'nın eski işlevselliğine kavuşturulmasını talep etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.