Kahramanmaraş'ın Umudu Asel: Konteynerde Sağlık İçin Yardım Çağrısı

Kahramanmaraş'ta yaşayan doğuştan damaksız 3 yaşındaki Asel, umudu Konteynerde bekliyor. Sağlığı için destek bekleyen aile, zorlu bir mücadele veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2024 15:12

Kahramanmaraş'ın Umut Konteynerlerinde yaşam mücadelesi veren 3 yaşındaki Asel Kahramanmaraş, doğuştan ağızda damağı olmayan bir kız çocuğu olarak hayatını sürdürüyor. Deprem öncesi evleri yanmış ve deprem sonrasında ev sahipleri tarafından sokağa atılan Bulunmaz Ailesi, Umut Konteynerlerinde, özellikle 3 yaşındaki kızları Asel için umut bekliyor.

Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Dulkadiroğlu Kuyumcu Kent civarına kurulan Umut Kent Konteynerlerinde yaşayan 4 kişilik aile, 6 Şubat depremleri ve öncesindeki zorlu yaşam şartlarına rağmen, özellikle Asel için umutlu bir bekleyiş içinde bulunuyor.

Doğuştan ağızında damak olmayan Asel, birkaç ameliyat geçirmiş ve annesi Serap Bulunmaz, kızının rahat nefes alabilmesi ve yiyecek ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için büyük çaba sarf ediyor. Ancak, Kahramanmaraş'ta hiçbir sosyal destekleri olmayan ve eşinin cezaevinde olması nedeniyle zor bir durumda kalan 4 kişilik aile, aynı zamanda yardım bekliyor.

Ailenin başındaki Serap Bulunmaz, yaşadıkları zorlu süreci şu sözlerle anlatıyor: “Evin yanmasıyla birlikte tadilat işleriyle uğraştım. Ev sahibimizin haberi olmasın diye yardım severler aracılığıyla tadilatı yaptırdım. Ancak ev sahibi, depremin ardından bizi evden çıkarttı. Eşyalarımız çalındı, ortada kaldık. Çocuklarımla birlikte çadırda yaşadım, sonra bize bu konteyneri verdiler. Şu an burada kalıyorum.

Asel’in doğuştan damaksız olması ve geçirdiği ameliyatlar konusunda endişeli olan Serap Bulunmaz, kızının sağlığı için sürekli mücadele verdiklerini ifade ediyor. Asel’in nefes almakta zorlandığını ve gece hırlamasının arttığını belirten Bulunmaz, kızının 18 yaşına kadar birçok ameliyat geçirmesi gerektiğini dile getiriyor.

Anne Serap Bulunmaz, duygusal bir şekilde, “Kızımın sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Bize söylenenlere göre, birkaç ameliyat daha geçirecek. Şu an acil olarak burnundan ameliyat olacaklar. İnşallah sağlığına kavuşur, benim için en önemli şey onun sağlığı ve çocuklarımın sağlığı” diyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.