İzmirden Depremin Merkez Üssü Kahramanmaraş'a Yardım!

İzmirli öğrenciler, Kahramanmaraş depremzedelerine yardım eli uzatıyor. YA DE Projesi kapsamında giyim, gıda ve hijyen malzemeleriyle destek veriyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ocak 2024 15:16

İzmirli öğrenciler, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından bölgedeki depremzedelere insani yardım malzemeleri ulaştırdı. 6 Şubat'ta yaşanan depremin yıldönümüne yaklaşırken, İzmir'den Kahramanmaraş'a uzanan bir yardım eli, "YA DE Projesi" adı altında hayata geçirildi.

İzmir Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan YA DE (Yurt Afet Destek Ekibi) Projesi kapsamında, İzmir'de bulunan öğrenciler, depremden etkilenen Kahramanmaraşlı ailelere gıda, giyim ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım paketleri gönderdi.

İzmir İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren KYK öğrencileri, kendi imkanlarıyla oluşturdukları giyim, gıda, hijyen ve oyuncak içeren yardım paketlerini, İzmir ve Kahramanmaraş İl Müdürlüklerinin organizasyonuyla bizzat taşıyarak depremzedelere ulaştırdı. Bu özverili çalışma, İzmir'den Kahramanmaraş'a uzanan bir gönül köprüsü kurulmasına vesile oldu.

Kahramanmaraş'taki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret eden öğrenciler, geçmiş olsun dileklerini ileterek hazırladıkları yardım paketlerini sundular. Kredi Yurtlar Müdürü Üzeyir İleri, 6 Şubat'taki deprem nedeniyle İzmir'deki öğrencilerin bir araya gelerek başlattıkları YA DE projesi kapsamında topladıkları yardımları, belirlenen 19 aileye ulaştıracaklarını belirtti. İleri, bu anlamlı yardım sürecine katkı sunan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, İzmirli öğrencilere ve tüm destekçilere teşekkür etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.