Kahramanmaraş'ta Filistin temalı çocuk şenliği: Gazze'ye destek!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen Filistin temalı çocuk şenliği, Gazze'deki zulme dikkat çekti. Renkli etkinlik, çocukların eğlenirken öğrenmelerine ve duyarlılık kazanmalarına olanak sağladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2024 13:25
Kahramanmaraş'ta Filistin temalı çocuk şenliği: Gazze'ye destek!

Kahramanmaraş'ta, Gazze'deki trajik olaylara vurgu yapmak amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Filistin temasıyla renklendirildi. Küçük çocuklar, Filistin'in sembolik renklerini taşıyan kıyafetler giyerek katıldılar.

Sanat Merkezi'nin bahçesinde yüzlerce çocuk ve aileleri bir araya gelerek Gazze'deki zulme dikkat çekmeyi amaçlayan etkinliğe katıldılar. Çocuklar hem eğlenceli ahşap oyuncaklarla vakit geçirdiler hem de sıfır atık malzemelerinden yapılan ürünleri keşfettiler.

Sanat Merkezi'nde, farklı beceri alanlarında eğitim veren 5 ayrı atölyede toplam bin 350 çocuğa eğitim sağlanıyor. Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar el becerilerini geliştirirken yeni hobiler edindiler. Çocuklar, öğretmenlerine Gazze'deki insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Filistin temalı etkinlik yapma önerisinde bulunarak anlamlı bir adım attılar.

Etkinlik boyunca çocuklar, müzikal performanslar ve sanat gösterileriyle keyifli zamanlar geçirirken Gazze'deki trajediye olan duyarlılıklarını sürdürdüler. Aileler de çocukların katıldığı bu anlamlı etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.