Prof. Dr. Naci Görür’den Kahramanmaraş’taki depreme ilişkin açıklama!

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'taki 4,3 büyüklüğündeki depremin ardından Savrun Fayı'nın stres transferine dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Haziran 2024 14:39
Prof. Dr. Naci Görür’den Kahramanmaraş’taki depreme ilişkin açıklama!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kahramanmaraş'ta bugün sabah saatlerinde meydana gelen 4,3 büyüklüğündeki depremi duyurdu. Bu deprem, 6 Şubat'ta 11 ilde büyük hasara neden olan depremleri hatırlattı. Görür, Savrun Fayı'na özellikle vurgu yaparak, olası bir stres transferi uyarısında bulundu.

Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili bilim insanları sürekli uyarılarda bulunuyorlar. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bugün sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde yaşanan 4,3 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Görür, depremin Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde gerçekleştiğini belirtti. 6 Şubat'taki 7,6 büyüklüğündeki depremi hatırlatan Görür, "6 Şubat 7,6 depremi Çardak Fayı üzerinde olmuştu" dedi. Deprem bilimcisi, "Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz" uyarısında bulundu.

Görür'ün paylaşımı şu şekilde:

"Arkadaşlar, bugün Kahramanmaraş'ın Göksun-Acıelma bölgesinde 4,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Savrun Fayı'nın Göksun yakınlarında Çardak Fayı ile kesişme bölgesinde gerçekleşti. 6 Şubat'taki 7,6 büyüklüğündeki deprem Çardak Fayı üzerinde gerçekleşmişti. Savrun Fayı'nın stres transferi ile belirli bir oranda yüklenmiş olabileceğini düşünüyoruz."

Kaynak: Haber merkezi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.