Kahramanmaraş'ta Depremzede Öğrenciler Afet Bölgesinde Yenilenen Okullar İçin Sıra Üretiyor

Kahramanmaraş'taki depremzedeler, TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki Lisesi'nde afet bölgesindeki okullar için sıra üreterek eğitime destek oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2023 15:51

Depremzedeler arasında yer alan öğrenciler, Kahramanmaraş'taki TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, depremzedelerin eğitim süreçlerine destek olmak amacıyla afet bölgesinde yenilenen okullar için sıra üretimine başladı.

TOKİ 21. Yüzyıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, depremde sınırlı hasar görmesine rağmen, öğrencileri afetzedelerin eğitimlerine katkı sağlamak adına üretime geçti.

Okul müdürü Mehmet Gazi Ergören, öğretmenler, alan şefleri ve öğrenciler arasındaki işbirliğiyle Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunarak, depremzedelere yardımcı olmak amacıyla sıra üretme kararı aldıklarını ifade etti. Okul, geçtiğimiz süreçte 2 bin 500 sıra üreterek, Pazarcık ilçesindeki bir ilkokula 60 sıra gönderdi.

depremzede-ogrenciler-afet-bolgesinde-yenilenen-okullar-icin-sira-uretiyor.jpg

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, depremin toplumun birçok kesimini olumsuz etkilediğini belirterek, yıkılan okulların hızla yeniden inşa edildiğini ve eğitim öğretimin sorunsuz devam ettiğini vurguladı. Ayrıca, mesleki ve teknik liselerin üretim faaliyetleriyle okulların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Okul müdürü Ergören, öğrencilerin depremin ardından hızla toparlanarak üretime başladığını ve şu anda deprem bölgesindeki okullara sıra gönderdiklerini açıkladı. Ayrıca, öğrencilerin sadece sıra üretimiyle kalmayıp zaman zaman Gençlik ve Spor Bakanlığı için tenis masası ürettiklerini belirtti.

Ergören, depremler sırasında zarar gören okulların ihtiyaçlarını karşılamak için öğrencilerle birlikte çalıştıklarını ve bu süreçte öğrencilerin yardımlaşma duygusunu ön planda tuttuklarını ifade etti. Mobilya İç Tasarım Alan Şefi Ramazan Çelik ise öğrencilerin çaba ve isteklerinden memnun olduğunu dile getirerek, bu süreçte öğrencilerin hem para kazandığını hem de işte doğru düzgün öğrenme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.