Kadın Besici 3 Yılda Hayvan Sayısını 17'den 91'e Çıkardı

Gaziantep'te belediyeden aldığı 16 koyun ve 1 koçla başlayan Tuğba Aslan, 3 yılda hayvan sayısını 91'e çıkararak kendi geçimini sağlayan kadın besici.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2023 12:46

Gaziantep'te hayvancılıkla uğraşan bir kadın besici, 3 yıl içinde belediyeden aldığı 16 koyun ve 1 koç ile başladığı işini büyüterek hayvan sayısını 91'e çıkardı. Daha önce ekmek pişirerek ve ev temizliği yaparak geçimini sağlayan Tuğba Aslan, Şahinbey Belediyesi'nin kırsalda yaşayanlara hayvan desteği sağladığını duyduğunda bu fırsatı değerlendirdi.

Belediyeden aldığı 16 koyun ve 1 koçla başladığı hayvancılık serüveninde, Aslan hayvanlarını gözü gibi koruyarak üç yılda sürüsünü 91 hayvana çıkardı. Üç çocuk annesi Tuğba Aslan, evlenmeden önce hayvancılıkla uğraştığını, ancak şehre yerleştikten sonra ara vermek zorunda kaldığını anlattı. Eşinden ayrıldıktan sonra belediyenin hayvancılık desteğini öğrenince başvuruda bulunarak bu destekle hayatını hayvancılıkla sürdürmeye başladı.

kadin-besici-3-yilda-hayvan-sayisini-17den-91e-cikardi.jpg

Aslan, belediyenin sağladığı hayvan desteği ve yem desteği sayesinde hayatlarını güzelleştiren bu hayvanlara minnettarlığını ifade ederek, "Hayat çok zor, hayatımızı bu hayvanlar güzelleştirdi. Bize yaşama, hayata tutunma sevinci verdiler. Bir kadının ayakları üzerinde durup çocuklarının geçimini sağlaması çok güzel. Her şeyimiz bu koyunlara bağlı." dedi.

Hayvanlarına özenle bakan Aslan, hem çocuklarına hem de hayvanlarına gösterdiği ilgiyle geçimlerini sürdürdüğünü dile getirdi. Eşinden ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde durmanın farklı bir duygu olduğunu belirten Aslan, hayvanların sütünün çocuklarının okul ihtiyacını karşıladığını ve hayvanlarıyla birlikte geçen üç yılın kendisi için çok değerli olduğunu vurguladı.

Aslan ayrıca, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde yaşadıklarını anlatarak, "Evdeyken sallamaya başladık. Çocukları aldım dışarıya çıktım sonra hayvanları dışarı çıkardım. Bunlar da canımız gibi. Çocuklarımın geleceği bu hayvanlara bağlı. Bir ben varım onlar için bir de hayvanlarımız. Malımız mülkümüz yok ama evimiz var, altın gibi 3 evladım var. Canımız sağ, Allah'tan başka hiçbir dileğimiz yok. Bu hayvanları aldığımız süreçte Allah onlardan razı olsun. Aklımızda böyle bir şey yoktu. O zaman bin lira biriktirip bir hayvan alamadık. Allah kısmet edip 17 hayvanı bize verince hayatımız değişti." şeklinde duygularını paylaştı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.