Darısı Kahramanmaraş'a! İskenderun Acil Durum Hastanesinde 2 Bin 380 Poliklinik Hizmeti Verildi

Hatay'da depremlerin ardından 8 ayda tamamlanan İskenderun Acil Durum Hastanesi, 2 bin 380 poliklinik hizmeti sunarak sağlık ihtiyaçlarına hızlı ve etkili bir çözüm getiriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Aralık 2023 15:51

Hatay'ın depremler sonrasında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini karşılamak üzere inşa edilen İskenderun Acil Durum Hastanesi, 6 Şubat depremlerinden sonra başlanan bir projenin meyvesi olarak hizmete girdi. 200 yatak kapasiteli bu hastane, 8 aylık bir süreçte tamamlanarak 27 Kasım'da kapılarını açtı. Bugüne kadar 2 bin 380 poliklinik hizmeti sunan hastane, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın ifadesine göre, kente büyük oranda sağlık ihtiyaçlarına cevap verecek donanıma sahip.

iskenderun-acil-durum-hastanesinde-2-bin-380-poliklinik-hizmeti-verildi.jpg

Hastanede 33 poliklinik, 36 yoğun bakım yatağı, 7 ameliyathane, 6 fizik tedavi ve rehabilitasyon alanı, görüntüleme merkezleri ve tam kapsamlı laboratuvarlar bulunuyor. Vali Masatlı, hastanenin sadece 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Sağlık Bakanlığı'nın koordineli çalışmalarına bağlıyor.

Hatay Valisi, hastanenin yanı sıra bölgede hizmet verecek 22 polikliniğin de ocak ayında faaliyete geçeceğini açıkladı. Bu sağlık tesislerinin, depremin etkilediği Hatay için önemli bir destek olduğunu vurgulayan Vali Masatlı, devletin sağladığı destekle sağlık hizmetlerini hızlı ve etkili bir şekilde yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, deprem sürecinde kendilerini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti ve vatandaşlara sabır ve dayanışma çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.