Moda Rüzgarı Kahramanmaraş'ta Esti: ATHİB 12. Tasarım Yarışması Ödül Töreni

ATHİB 12. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ödüllerini Kahramanmaraş'ta verdi. İnovatif tasarımlar, sektöre yön veren bir etkinlikle ödüllendirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 15:40
Moda Rüzgarı Kahramanmaraş'ta Esti: ATHİB 12. Tasarım Yarışması Ödül Töreni

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Ticaret Bakanlığı ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) tarafından düzenlenen "ATHİB 12. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması"nın kazananları, Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Ulusal ve uluslararası tekstil pazarındaki etkileyici varlıklarını sürdürmek ve modayı belirleyen ülkeler arasında yer almak hedefiyle düzenlenen yarışmada finale kalan 10 tasarımcı, Kahramanmaraş'taki bir otelin fuaye alanında çeşitli temalarla oluşturdukları konseptleri sergiledi.

Jüri üyeleri, sergilenen tasarımları inceledi ve puanlama yaptı. Değerlendirme sonrasında "ATHİB 12. Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması"nın birincisi Gökçe Enginer'in "Gökkubbe" tasarımı, ikincisi Ceyda Eylül Kaya'nın "Monet's Garden" tasarımı ve üçüncüsü Aleyna Gürşahin'in "47 Ronın" tasarımı olarak belirlendi.

moda-ruzgari-kahramanmarasta-esti-athib-12-tasarim-yarismasi-odul-toreni.jpg

Dereceye giren tasarımcılara ödüllerinin verildiği törende, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Türkiye'nin tekstil sektöründe önemli bir konumda olduğunu vurgulayarak, şehrin Türkiye'nin tekstilinde lider rol oynadığını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya ise yarışmanın tekstil sektörüne katkı sağlayacağını belirterek, ihracatçılara yönelik desteklerin devam edeceğini açıkladı. Kılıçkaya, bütçe onaylandığında ihracatçılara ayrılan kaynağın artırılacağını ifade etti.

ATHİB Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Doğan da sektöre katkı sağlayan firmaları desteklemenin ve ihracatlarını artırmanın önemine vurgu yaparak, organizasyona destek veren kurum ve katılımcılara teşekkür etti. Törene, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Narlı ile çeşitli davetliler de katıldı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.