Acılara Karınca Kararınca Destek: Kahramanmaraş Kermesi Gazze'ye Yola Çıkıyor

Kahramanmaraş'ta düzenlenen kermes, Gazze'ye destek amacı güderek, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ve Vakıf iş birliğiyle gerçekleşti. Gelir, Gazze'ye yardım için kullanılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 12:55

Kahramanmaraş'ta, Gazze'ye yapılan İsrail saldırılarına destek amacıyla düzenlenen bir kermes, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu ve Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle gerçekleşti.

Elde edilen gelirin tamamı, Gazze'deki insanlara yardım etmek amacıyla kullanılacak. Okul Müdürü Memduh Kayıklık, kermes aracılığıyla öğrencilerde duyarlılık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Her yıl düzenledikleri bir merhamet projesiyle öğrencilere merhamet, duyarlılık ve insan haklarına saygı gibi değerleri aşılamayı amaçladıklarını söyledi. Kayıklık, "Çocuklarımızın harçlıklarıyla, oradaki insanların yaşadığı zorluklara karınca kararınca destek olma bilincini kazanmalarını sağlamak istedik" diye konuştu.

kahramanmarasta-gazzeliler-yararina-kermes-duzenlendi.webp

Vakıf Başkanı Seyfi Pınarbaşı, Kahramanmaraş'ın iki büyük depremi atlatmış bir şehir olduğunu hatırlatarak, Filistin meselesinde önemli bir dönemeç yaşandığını vurguladı.

Vakfın Kadın Komisyonu Temsilcisi Bade Güler de Filistinlilere destek olmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Özellikle çocuklara yönelik düzenlenen kermeste, pastadan tatlıya, börekten çeşitli ürünlere kadar çeşitli alternatifler sunulduğunu dile getiren Güler, "Kahramanmaraşlı depremzedesi kadınlar olarak, Filistin'deki savaş mağduru kadınlara yardım etmek ve onların acılarına bir nebze olsun destek olmak amacıyla bu kermese katkıda bulunmak istedik" dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.