Kahramanmaraş'ta Depremin İzleri: Ağır Hasarlı Binaların Yüzde 85'i Yıkıldı!

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremi sonrası yüzde 85 yıkım oranına ulaşan ağır hasarlı binaların kaldırılma süreci, büyük özveri ve denetimle devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 12:18

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremler, şehirdeki ağır hasarlı binaların yıkım oranını yüzde 85'e çıkardı.

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan ve 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Kahramanmaraş'ta bulunan 285 bin yapıdan yüzde 55'ini hasarlandırdı.

Şehir genelinde ağır hasar gören ve yıkım kararı verilen binalarda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaşanan büyük felakette şehirdeki 7 bin 300 binanın yıkıldığını, 4 bin 200'sine ise acil yıkım kararı verildiğini belirtti.

Depremin ardından şehir genelindeki 35 bin binanın ağır hasarlı, 6 bin binanın ise orta hasarlı olarak kayıtlara geçtiğini ifade eden Güngör, deprem anında yıkılan ve acil yıkım kararı verilen toplamda 10 binanın enkazının kamu imkanlarıyla kaldırıldığını söyledi.

Güngör, geriye kalan 35 bin ağır hasarlı binanın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Valilik ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü denetiminde ihalelerinin yapıldığını, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Ağır hasar alan binaların yıkım oranının yüzde 85'e ulaştığını belirten Güngör, Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binaların yıkılması ve enkaz kaldırılmasında sona yaklaşıldığını söyleyerek, "Yüklenicilerden kaynaklı sıkıntılar, işin büyüklüğünden kaynaklı sıkıntılar, binaların yıkılması esnasında çevrenin tozdan etkilenmesi gibi sorunlar yaşasak da valiliğimizin sıkı denetimleri sayesinde ağır hasarlı binaların yüzde 85'i yıkıldı ve enkaz kaldırıldı. Büyükşehir Belediyemiz de ihtiyaç halinde sürece destek verdi. Bu süreçte emeği geçen tüm yetkililere, yüklenici firmalara özellikle teşekkür ediyorum. İnşallah depremin getirdiği süreçleri hep birlikte atlatacağız." dedi.

Güngör, depremin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan çalışmaların gece gündüz devam ettiğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.