Kahramanmaraş Depremzedesi Dahil 30 Mağdur: 7 Milyonluk Dolandırıcılık!

Siber dolandırıcılık operasyonunda Kocaeli'de yakalanan 41 kişi adliyeye sevk edildi. Sahte ilanlarla yapılan dolandırıcılıkta yüksek değerli ürünler kullanıldı. 25 gram uyuşturucu ele geçirildi. Mağdurlar arasında depremzedeler de bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 11:51

Kocaeli merkezli siber dolandırıcılık operasyonunda tutuklanan 41 kişi, adli süreç için Gebze Adliyesi'ne sevk edildi.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 9 Ocak'ta 12 ilde gerçekleştirdiği operasyon sonucunda internet üzerinden sahte ilanlarla dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 44 şüpheliden 41'i, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Operasyonda toplamda 43 kişi gözaltına alınmış, ancak sayı daha sonra 44'e çıkmıştı. Şüphelilerden 3'ü ise emniyette verdikleri ifadelerin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, e-ticaret ve ilan platformlarına yerleştirdikleri sahte satılık ilanlar aracılığıyla konteyner, elektrikli araç, kabinli motor ve evcil hayvan gibi yüksek değerli ürünlerin dolandırıcılığını yaptıkları belirlendi. Operasyon sırasında yapılan aramalarda 25 gram sentetik uyuşturucu ele geçirilirken, şüphelilerin müştekilerle açık hatlar üzerinden iletişim kurarak piyasa fiyatının altında anlaşılan ürünler için kaparo, kargo, nakliye ve sigorta gibi gerekçelerle ücret alarak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Dolandırılan kişiler arasında, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bir afetzedeyi içeren 30 mağdur bulunuyordu. Şüphelilerin hesaplarına, kısa sürede 7 milyon 369 bin 713 lira para giriş-çıkışı yapıldığı belirlendi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.