Kahramanmaraş'ta Binlerce Kişi, Dualarla Dolu Abdulhamid Camii'nde Regaib Kandili'ni Kutladı!

Kahramanmaraş'ta Abdulhamid Camii'nde binlerce kişi, depremzedeler ve şehitler için dualarla dolu Regaib Kandili'ni coşkuyla kutladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2024 11:20

Depremzedeler, Türkiye'nin dördüncü büyük camisi olan Abdulhamid Han Camii'nde Regaib Kandili'ni coşkuyla kutladılar. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat tarihli depremin etkisiyle şehirdeki pek çok cami yıkılırken, Abdulhamid Han Camii dimdik ayakta kaldı ve herhangi bir hasar almadı.

Regaib Kandili gecesi, binlerce kişi Abdulhamid Han Camii'ne akın etti. Yaklaşık 10 bin kişi, mübarek Regaib Kandili'ni kutlamak amacıyla toplandı ve dualar edildi. Özellikle 6 Şubat tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybedenler, Gazze'de ve dünyanın dört bir yanında şehit olan müminler için dualar yapıldı. Eller semaya kalktı, günahların affı için tevbe edildi.

İslam dünyası için büyük bir öneme sahip olan üç aylardan biri olan Receb ayının ilk perşembe gününü cumaya bağlayan gece olan Regaib Kandili, Kahramanmaraş'ta depremin yıldönümüne denk geldi. Bu özel gecede, depremde şehit olanlar ve Gazze'de yaşanan İsrail soykırımı sonucu hayatını kaybeden Müslümanlar için hatim okunması istendi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.