FETÖ'ye karşı 'Kıskaç-17': Kahramanmaraş dahil 18 ilde 45 şüpheli yakalandı!

FETÖ'ye yönelik yapılan 'Kıskaç-17' operasyonlarında 18 ilde 45 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2024 11:32

FETÖ'ye karşı düzenlenen "Kıskaç-17" operasyonları kapsamında 18 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 45 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "FETÖ mensuplarına göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin azimli çalışmalarıyla vatandaşlarımızın huzuru ve birliği için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verdi.

Yerlikaya, operasyonların detayları hakkında şu bilgileri paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde il emniyet müdürlükleri TEM şube müdürlüklerince, Adana, Adıyaman, Ardahan, Erzurum, Eskişehir, Denizli, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Manisa, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Yalova'da FETÖ’ye yönelik düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin, örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması' içerisinde faaliyet gösterdikleri, örgütün kripto haberleşme programı 'ByLock' kullanıcıları olduğu, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, ifade ve tanıklıklarda isimlerinin geçtiği, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde hüküm giymiş ve arananlar listesinde yer aldıkları tespit edildi. Operasyonlar neticesinde birçok dijital materyal ve belge ele geçirildi."

Ayrıca, 1 Haziran 2023 ile 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen 11 aylık süreçte FETÖ'ye yönelik 5,191 operasyon yapıldığı ve bu operasyonlarda 8,153 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi. Yakalanan şüphelilerden 1,518'i tutuklanırken, 1,751'i için adli kontrol kararı alındığını da aktardı.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.