Öztunç: Depremden 500 gün sonra gelen trafik cezaları iptal edilsin!

Deprem sonrası kesilen trafik cezalarının 500 gün sonra tebliğ edilmesi tepkilere neden oldu. CHP Milletvekili Ali Öztunç, bu cezaların iptali için çağrıda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 17:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, depremin hemen ardından kesilen trafik cezalarının 500 gün sonra tebliğ edilmeye başlanmasını eleştirerek, "Bu can yakıcı cezalar iptal edilmeli" dedi.

6 Şubat 2023'te Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden sonra birçok afetzede, Türkiye'nin çeşitli bölgelerine dağıldı. Afetzedeler, kurtardıkları araçlarla yola çıktıklarında, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarından kaynaklanan trafik ihlalleri nedeniyle para cezası aldılar. Ancak bu cezalar afetzedelere hemen bildirilmedi. Yaklaşık 500 gün sonra gelen ceza makbuzları, afetzedeleri şaşkına çevirdi.

Bu şikayetlerin artması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, afetzedelerin sesi oldu.

"Deprem günü ve sonrasındaki birkaç günde deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza kesilen trafik cezaları can yakıyor" diyen Öztunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrıda bulundu.

Öztunç, "Depremin üzerinden 500 gün geçtikten sonra vatandaşlara faizli olarak gönderilen bu cezalar iptal edilmeli. 6 Şubat depremlerinden hemen sonra vatandaşlarımız afet bölgesinin dışına çıkmaya çalıştı. Depremde yıkılmayan MOBESE kameraları ve gittikleri şehirlerdeki kameralardan trafik cezalarıyla karşı karşıya kaldılar. Bir buçuk yıldır bu cezalar tebliğ edilmiyordu. Şimdi ise özellikle Kahramanmaraş’taki afetzede hemşerilerimize çok ağır faizlerle birlikte depremden 500 gün sonra bu ceza tebligatları ulaşmaya başladı. İçişleri Bakanlığı, bu cezaların iptali için torba yasaya bir madde eklemeli. Depremzedelere daha fazla yük olmasın. Bu cezaların iptali için hepimiz destek olalım" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.