Kahramanmaraş'ta tarladan sofraya: 35 bin ton rekolte bekleniyor

Kahramanmaraş'ta salatalık hasadı başladı! 35 bin tonluk rekolte bekleniyor. Üreticiler memnun, fiyatlar kilogram başına 20-25 lira arasında.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2024 13:31

Kahramanmaraş'ın deprem bölgesinde bulunan merkezi, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde salatalık hasadı başladı. Bu yıl için 35 bin tonluk bir rekolte öngörülüyor. 2024 sezonunda, 10.350 dekarlık alandan bu miktarın elde edilmesi hedefleniyor. Salatalıklar tarlada kilogram başına 20 lira gibi bir fiyattan alıcı buluyor.

Üreticiler, bu yılın rekolte açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kahramanmaraş'ta yılda ortalama 35 bin ton salatalık üretiliyor. Bu ürünlerin büyük bir kısmı çevre illere gönderilirken, bir kısmı da turşu yapımında kullanılıyor.

Kentteki üretim potansiyelinin önemli bir kısmını oluşturan belirli bölgelerde, 100 dekarlık alanlarda sofralık ve turşuluk salatalık yetiştiriciliği yapılıyor. Tarladan toplanan salatalıklar, Türkoğlu ilçesinde bulunan Tut Dağı ve Kılılı Mahallesi'ndeki havuzlara getirilerek soğuk su ile yıkanıp paketlenip çevre illere gönderiliyor.

Turşuluk salatalıkların kilogram fiyatı tarladan 20 lira iken, sofralık salatalıkların fiyatı ise yaklaşık 25 lira civarında alıcı buluyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.