Özel çocuklar Kahramanmaraş’ta Engelsiz Şenliğinde buluştu

Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli çocukları unutmadı! Renkli etkinlikleriyle farkındalık yarattı ve yeni arkadaşlıkların kapısını açtı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 16:57

Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli çocuklara yönelik anlamlı bir şenlik düzenledi. Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen bu etkinlikte çocuklar, çeşitli aktiviteler ve gösterilerle keyifli anlar yaşadı. Ebeveynler, etkinliğin önemini vurgulayarak Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

ENGELSİZ KAHRAMANMARAŞ İÇİN YENİ ADIMLAR

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla pek çok proje yürütüyor. Bu çerçevede düzenlenen “Engelsiz Çocuk Şenliği”, KAFUM Atatürk Parkı’nda özel gereksinimli çocuklar ve ailelerini bir araya getirdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı şenlikte çocuklar; palyaço gösterisi, yüz boyama, dans ve müzik dinletisi gibi etkinliklerle eğlendi. Renkli anlara sahne olan bu etkinlikte, özel gereksinimli bireylerin mutluluğu gözlerden kaçmadı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLERİN YANINDA

Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Yosunkaya, “Engelliler Haftası kapsamında düzenlediğimiz etkinliklerin sonuncusunu bugün gerçekleştiriyoruz. Atatürk Parkı’nda özel gereksinimli çocuklarımızla birlikte bu şenliği yapıyoruz. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de özel gereksinimli vatandaşlarımız ve ailelerinin yanında olacağız” dedi.

FARKINDALIK VE TEŞEKKÜR

Etkinliğe katılan özel gereksinimli çocuklar ve aileleri, bu tür organizasyonların farkındalık yaratma açısından önemli olduğunu belirterek teşekkürlerini iletti. Hatice Işık, “Çocuklarımız ve farkındalık yaratmak için çok faydalı bir etkinlik oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Nuran Demiryürek, “Çok güzel ve düşünceli bir program. Çocuklarımızla birlikte eğleniyoruz. Bu etkinliğin farkındalık yaratmasını diliyorum” diye konuştu. Dilek Özyiğit, “Çocuklarımızın bir araya gelmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Hem bizler hem de çocuklarımız çok mutlu oldu” ifadelerini kullandı.

YENİ ARKADAŞLIKLAR VE SOSYALLEŞME

Etkinlikten memnuniyetini dile getiren Reyhan Cömert, “Görme engelliyim ve bu tür etkinlikler sosyalleşmemize çok katkı sağlıyor. Yeni arkadaşlar ediniyoruz ve eğleniyoruz. Şehrimizin erişilebilirlik açısından her geçen gün daha iyiye gittiğini görmek güzel” dedi. Resul Muhammet Bulut ise, “Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulunda okuyorum. Bugün çok güzel bir etkinlik oluyor ve yeni arkadaşlar ediniyoruz. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum” diye konuştu. İkra Çamkesen de, “Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Ortaokulunda 7. sınıf öğrencisiyim. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Çok eğlendim ve yeni arkadaşlar edindim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.