Kahramanmaraş'ta 20 bin afetzedeye barınma imkanı sunan yeşil alanlarda depremin izleri siliniyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinden etkilenen park ve bahçeler, belediye ekiplerince onarılıyor. 20 bin afetzedenin konakladığı alanlar yeniden halkın hizmetine sunulacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2024 13:42

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkezi Kahramanmaraş'ta, çadır ve konteyner kentlerle yaklaşık 20 bin afetzedeye barınma imkanı sunan park ve bahçelerdeki hasarların giderilmesi için belediye ekipleri harekete geçti.

Afetten etkilenen şehirde, kalıcı konutların teslimi devam ederken, geçici konaklama merkezleri olarak kullanılan ve boşaltılan park ve bahçelerdeki tahribatın onarılması için çalışmalar yürütülüyor.

Felaketin hemen ardından önce çadır kentlere, ardından konteyner kent ve lojistik merkezlere ev sahipliği yapan şehirdeki 48 yeşil alan, tadilattan geçirilerek yeniden halkın kullanımına sunuluyor.

Deprem öncesi, deprem sürecindeki çadır ve konteyner kentlerin kurulu olduğu haliyle mevcut durumu havadan görüntülenen alanların onarımı için yaklaşık 300 personel çalışıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, 6 Şubat 2023'teki depremlerden sonra hayatı normale döndürmek için başlatılan çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk sahasında 6 milyon metrekare yeşil alan bulunduğuna dikkat çeken Görgel, şu açıklamaları yaptı:

"Deprem zamanında neredeyse tüm yeşil alanlarımızı vatandaşlarımıza barınma ve lojistik merkezi olarak tahsis ettik. Bu nedenle deprem sonrasında yeşil alanlarımızda ciddi hasar meydana geldi. Ekiplerimiz, bu alanların boşaltılmasıyla birlikte hızlı bir şekilde çalışmalara başladı. Deprem sürecinde 20 bin vatandaşımız bu yeşil alanlarda konakladı. Şimdi ise 300 personel ile 48 noktada yeşil alanların, refüjlerin, bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz."

Görgel, Atatürk Parkı, Kılavuzlu ve 15 Temmuz millet bahçeleri gibi büyük tesislerin ön bakımdan geçirildiğini ve iyileştirme çalışmalarının bazı bakanlıklarla işbirliği içinde yapıldığını vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın desteğiyle Kılavuzlu Millet Bahçesi'nde önemli bir onarım çalışması gerçekleştirileceğini belirten Görgel, şöyle devam etti:

"Burada kapsamlı bir onarım faaliyeti yürüteceğiz ve sonrasında vatandaşlarımızın kullanımına daha sağlıklı bir şekilde sunacağız. Şehrimizin diğer bölgelerinde de benzer nitelikte parklar yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın buralarda güzel vakit geçirmesini ve çocuklarıyla anı biriktirmesini arzu ediyoruz."

Görgel, vatandaşların daha konforlu ortamlarda dinlenebilmesi için yeşil alanlardaki sosyal tesislerin de onarım çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.