Kahramanmaraş Bertiz’de iki yaka birleştiriliyor: Ulaşım 600 metre kısalıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bertiz Çatmayayla yolunda viraj ve dar yolları düzelterek ulaşımı kolaylaştırıyor. Yeni bağlantı yoluyla seyahat süresi kısalıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2024 15:04

Büyükşehir Belediyesi, Bertiz Çatmayayla yolunda iki yakayı birbirine bağlayarak önemli bir ulaşım sorununu çözüyor. Virajlar ve dar yollar nedeniyle yaşanan ulaşım aksaklıklarını gidermek için yapılan yeni çalışma ile yol 600 metre kısalıyor.

Şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına aralıksız devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Bertiz bölgesine ulaşımı sağlayan grup yolunda önemli bir adım atıyor. Çatmayayla Mahallesi'ndeki virajlı ve dar bölgeye yeni bir bağlantı yolu yapılarak ulaşım sorunu ortadan kaldırılıyor. 14 metre genişlik ve 24 metre derinlikteki dolgu yöntemiyle inşa edilen bu yeni bağlantı yolu, arterdeki ulaşım sorununu çözmeyi hedefliyor. Dolgu ve zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yol, sathi asfalt ile kaplanacak.

havadan-6.jpg

MUHTAR ASLAN'DAN TEŞEKKÜR

Çatmayayla Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, "Mahallemize ve çevredeki diğer mahallelere ulaşımı sağlayan grup yolumuz özellikle büyük araçların geçişinde sorun yaratıyordu. Kar yağdığında iki araç yan yana geçemiyordu. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yolumuza yeni bir bağlantı yapılıyor. Bu çalışmalar için şahsım ve mahallem adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fırat Görgel'e teşekkür ediyorum," dedi.

MAHALLE ULAŞIMI GELİŞTİRİLİYOR

Mahalle sakini Ali Özen, "Bu yol özellikle kış aylarında büyük zorluklar yaratıyordu. Büyükşehir Belediyemizden yolun düzenlenmesini talep ettik ve ekipler yoğun bir şekilde çalışıyor. Yolumuz kısalıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz," diye konuştu. Yunus Özen ise, "Mahallemizde çiftçilikle uğraşan birçok kişi var. Ürünlerimizi pazarlara götürmekte zorlanıyorduk. Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmasıyla ulaşım sorunumuzun çözülmesini umuyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum," dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.