Farukiye Medresesi Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Kapılarını Açtı!

Kahramanmaraş'taki Farukiye Medresesi, depremzedelere sığınak oldu. Misyonu sürdürerek 200 kişiyi ağırladı ve hafızlık eğitimine devam etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2024 16:23

6 Şubat tarihli depremde zarar gören Kahramanmaraş'ta, medrese, depremzedeler için bir sığınak haline geldi ve aynı zamanda hafızlık eğitimine devam etmekte. Ülfet Vakfı ve Farukiye Medresesi, depremin hemen ardından büyük bir misyon üstlendi. Medresede faaliyet gösteren mollalar, aileler ve öğrenciler, şehri terk etmeyerek sahada çalıştı. Enkaz altından çıkarılan, evleri yıkılan aileleri ve yaklaşık 200 kişiyi medresenin misafirhanesinde ağırladı.

Yaklaşık 3 ay boyunca depremzedelere hizmet veren medrese, ilmi faaliyetlere ve hafızlık eğitimine devam ediyor. Deprem süreci boyunca külliye içinde faaliyet gösteren medrese, afetzedelerin her türlü ihtiyacına cevap veriyor ve yaklaşık 100 talebeye ilim tahsil ettiriyor.

Kahramanmaraş'ta Cumhuriyet tarihinde kurulan ilk medrese olan Farukiye Medresesi, müştemilatında cami, kütüphane, konferans salonu, dershane, yatakhane, yemekhane ve çeşitli aktiviteler için ayrılan alanlarla donatılmıştır.

Medresenin depremde üstlendiği misyonu anlatan Abdurrahim Taylan, medresenin büyük bir misyon üstlendiğini ve yaklaşık 200 kişiyi 2 ay boyunca barındırdıklarını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.