Bakanlık'tan Kahramanmaraş Dahil Deprem Bölgesindekilere Destek!

6 Şubat tarihinde yaşanan deprem faciasının etkileri hala devam ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kahramanmaraş dahil deprem bölgelerine yönelik önemli destek açıklamaları yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2023 15:08
Bakanlık'tan Kahramanmaraş Dahil Deprem Bölgesindekilere Destek!

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Adana, Şanlıurfa, Osmaniye, Diyarbakır ve Kilis illerine yönelik açıklamalarıyla dikkat çeken Uraloğlu, deprem bölgelerine yönelik destek hizmetlerinin detaylarını paylaştı.

Bakan Uraloğlu, 3 binden fazla vagon ile deprem bölgelerine destek sağlandığını açıkladı. Bu kapsamda iş makineleri, giyim, gıda, barınma malzemeleri ve yakıtın acil olarak bölgeye ulaştırılmasında trenlerin büyük bir rol oynadığını belirtti.

Toplamda 3 bin 154 vagon afet bölgesine her türlü ihtiyacı karşılayacak malzeme taşındığını ifade etti.

Uraloğlu ayrıca, depremzede vatandaşların barınma ihtiyaçları için gar ve istasyonlarda, yolcu ve personel servis vagonları ile misafirhane, sosyal tesis ve şantiyelerde toplam 6 bin depremzede için barınma hizmeti sağlandığını belirtti.

Ayrıca deprem bölgesinden ayrılmak isteyen vatandaşların da trenlerle ücretsiz tahliye edildiğini söyledi.

Son olarak, 170'inci trenin Afyonkarahisar'dan yola çıktığını ve içinde yaşam malzemeleri bulunduğunu ifade eden Uraloğlu, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılandığını ve tahliyelerin sürdüğünü belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum