Ücretsiz Şehir İçi Ulaşımı İçin Yapılan Gelir Desteği Ödemeleri Sürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım araçlarıyla ücretsiz seyahat eden engelli ve yaşlı vatandaşlara yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ağustos 2023 12:54
Ücretsiz Şehir İçi Ulaşımı İçin Yapılan Gelir Desteği Ödemeleri Sürüyor

Bakan Göktaş, her bireyin eşit ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımını desteklemeyi sürdüreceklerini ifade etti.

65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu sahibi vatandaşların ücretsiz şehir içi toplu taşıma hakkını sağlayan yasal düzenlemeleri hatırlatan Bakan Göktaş, bu hakkın önemine vurgu yaptı.

Aylık gelir desteği ödemelerinin 1 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla yüzde 50 artırıldığını aktaran Bakan Göktaş, Ankara, İstanbul ve diğer büyükşehirlerdeki şehir içi toplu taşıma araçlarına yapılan ödemelerin de belirli miktarlarda yükseltildiğini söyledi.

Bakan Göktaş, ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında 2015 yılından bu yana engelli ve yaşlı vatandaşlara toplamda 1 milyar 740 milyon TL gelir desteği ödendiğini açıkladı.

Bu hizmetlerin engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla devam edeceğini belirten Bakan Göktaş, sosyal hizmet anlayışlarını yaygınlaştırdıklarını ve hak temelli bir yaklaşımla hizmet sunduklarını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.