BUSKİ, ‘Su Kardeşi’ Kahramanmaraş’ta!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın himayelerinde başlatılan Su Verimliliği Seferberliği çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen 'Su Kardeşliği' protokolü hızla ilerliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ağustos 2023 13:49
BUSKİ, ‘Su Kardeşi’ Kahramanmaraş’ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmaların son toplantıları Haziran'da Bursa'da, Temmuz'da Yozgat'ta, Ağustos'ta ise Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

Su kaynaklarının verimli ve sürdürülebilir kullanımını hedefleyen Su Kardeşliği Protokolü, BUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen altyapı yatırımlarıyla destekleniyor.

Protokolün ilk iki toplantısı Bursa ve Yozgat'ta gerçekleşirken, üçüncü toplantı Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde, dördüncüsü ise Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde düzenlendi.

Bu toplantılar, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirildi.33251-mty0zgezot-5.jpg

BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, yaptıkları yatırımlarla su kayıp kaçaklarını büyük ölçüde engellediklerini belirterek geçen yıl Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen çalıştayda en iyi su ve kanal idaresi seçildiklerini vurguladı.

Gülenç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kurumlarını desteklediğini ve gelişim çalışmalarına ön ayak olduğunu da dile getirdi.

Toplantıya katılan heyet altyapı çalışmalarını incelemek üzere saha ziyaretlerinde bulunurken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e nezaket ziyaretinde de bulundu.

33251-mty0zgezot.jpg

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.