TKDK Çağrı İlanına Çıktı: 1.5 Milyon Euro Destek!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Avrupa Birliği tarafından desteklenen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamındaki IPARD programı çerçevesinde, Kırsal Kalkınma alanında yeni bir destek çağrısı başlatıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2023 11:31
TKDK Çağrı İlanına Çıktı: 1.5 Milyon Euro Destek!

Toplam 20 Milyon Avro bütçeli 13. Başvuru Çağrı İlanı ile projeleri desteklemeye hazırlanıyor.

IPARD III PROGRAMI HAZIRLIKLARI DEVAM EDİYOR

IPARD II programının 2014-2020 bütçe dönemini kapsayan dönemi sonlandıran TKDK, IPARD III programı hazırlıklarını sürdürüyor.

Ancak IPARD II kapsamında 13. Başvuru Çağrı İlanı ile destek vermeye devam ediyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kahramanmaraş İl Koordinatörü Vekili Harun Reşit GENÇ önderliğinde proje danışmanlarına yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda, ilgili sektörlerde faaliyet gösteren yatırımcıları projelerini hazırlamaya davet etti.

1-001.jpg

DESTEKLENECEK SEKTÖRLER BELİRLENDİ

Çağrı ilanı kapsamında, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ve Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar başlıklarında projeler kabul edilecek. Bu projeler kapsamında makine-ekipman, hizmet alımları ve görünürlük harcamaları desteklenecekken, yapım işleri bu çağrı döneminde uygun harcamalar kapsamında yer almayacak.

2-001.jpg

HARCANABİLİR DESTEKLERLE MODERN ÜRETİM İMKÂNLARI

Tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar ve tarım ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar desteklenecek sektörler arasında yer alıyor. Özellikle süt ve et işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, dondurma üretim tesisleri gibi işletmelerin modern üretim imkânlarına kavuşması hedefleniyor.

Kahramanmaraş İl Koordinatörü Vekili Harun Reşit GENÇ, IPARD III programının hazırlıklarının son aşamada olduğunu ve bu programla da yeni ve mevcut işletmelerin destekleneceğini belirtti. Bu şekilde sektörün modernleşme ve gelişimine katkı sağlanacağını vurguladı.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.