Kahramanmaraş'ta Yıkımda 11 Katlı 4 Bina 700 Kilogram Patlayıcı İle Güçlü Son!

Kahramanmaraş'ta deprem hasarı gören 11 katlı 4 bina, uzman ekip tarafından patlayıcı kullanılarak kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2023 15:41

Kahramanmaraş'ta, deprem sonrasında ağır hasar gören 11 katlı 4 bina, patlayıcı kullanılarak kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Dulkadiroğlu ilçesi Güneşevler Mahallesi'nde yer alan ağır hasarlı 11 katlı 3 binada detaylı bir inceleme gerçekleştiren uzman ekip, binaların belirli bölgelerine 700 kilogram patlayıcı içeren 9 bin kapsül yerleştirdi.

Güvenlik güçlerinin çevrede aldığı güvenlik önlemleri eşliğinde, verilen komutla kapsüller patlatılarak binalar güvenli bir şekilde yıkıldı.

Patlayıcı uzmanı Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde ağır hasar almış binaların acil olarak yıkılması için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ta 25 kişilik bir uzman ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Güler, şu detayları paylaştı:

"Güneşevler Mahallesi'nde bulunan 30 binanın geleneksel yöntemlerle yıkılması zorlu bir süreçti, çünkü binalar perde kalıp sistemiyle inşa edilmişti. Şu ana kadar 4 binayı başarıyla yıktık. Toplamda 700 kilogram dinamit kullandık ve 9 bin delik açılarak 9 bin kapsül yerleştirildi. Şu anda 25 kişilik bir ekip çalışıyor; 5'i mühendis, geri kalanları ise delme ve doldurma ekibi. Karşılaştığımız sorunlarda üniversiteden gelen hocalarımıza danışıyoruz ve olası hataları önlemek için çözüm arayışına giriyoruz."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.