Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otogarda bayram öncesi hareketlilik

9 günlük Ramazan Bayramı için memleketine veya tatile gidecek misin? 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda biletler tükenmek üzere! Doluluk oranları %90'a yaklaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2024 12:57
Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otogarda bayram öncesi hareketlilik

Mübarek Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda yoğunluk artıyor.

9 günlük bayram tatilini memleketlerinde veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar otogarda yoğunluk oluşturmaya başladı.

Yetkililer asıl yoğunluğun Cuma gününden itibaren başlayacağını öngörüyor.

Otobüs doluluk oranları şimdiden %90-95'e ulaşmış durumda. Otobüs bilet fiyatlarının bayram öncesinde bölgeye göre değişiklik gösterdiği belirtiliyor.

Otobüs firması yetkilileri, bayram yolculuğu yapacak vatandaşları merdiven altı bilet satışlarına karşı uyardı.

OTOBÜSLERİN DOLULUK ORANI YÜZDE 90 CİVARINDA

Türkiye Otobüsler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Musa Çaktır, vatandaşları sahte bilet konusunda uyararak şunları söyledi:

"Bayram biletleri için ayın dördünden sonra bir yoğunluk başladı. Arabalarımızın doluluk oranları şu an yüzde 90 civarında. Ek servisler için hazırlıklar yapıyoruz. Tatil uzun olunca tabii ek servis ihtiyaçları doğdu. Ek servis oranları da orta düzeyde ilerliyor. Bayram tatili için şu an kısa yolculuklar daha fazla tercih ediliyor. Tatil yörelerinde baya bir yoğunluk var. Akrabalarını görmek isteyenler de uzun yolculukları tercih ediyor."

VATANDAŞLARA UYARILAR

Otobüs firması yetkilileri, vatandaşları merdiven altı bilet satışlarına karşı dikkatli olmaya çağırdı. Yetkililer, biletlerin yetkili satış noktalarından veya online olarak satın alınmasını tavsiye etti.

Ayrıca, yolculuk sırasında gerekli belgelerin bulundurulması ve otobüslerin kalkış saatlerine riayet edilmesi de önemle vurgulandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.