Kahramanmaraş'ın Yol Arkadaşı: Cesur Kadın Tır Şoförü Sevda Demirtaş!

Kahramanmaraş'ta tır şoförü olarak çalışan Sevda Demirtaş'ın cesareti ve tutkusuyla dolu hikayesini keşfedin. Kadınların gücüne dair ilham verici bir öykü!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2024 13:21
Kahramanmaraş'ın Yol Arkadaşı: Cesur Kadın Tır Şoförü Sevda Demirtaş!

Kahramanmaraş'ın yollarında yürekli adımlarla ilerleyen, işini severek yapan, hayatını direksiyon başında geçiren bir kadın var: Sevda Demirtaş. İki çocuk annesi Demirtaş, çocukluktan başlayan araba sevdasını mesleğe dönüştürdü. Şimdi ise 5 aydır tır şoförü olarak çalışıyor.

sevda.webp

ÇOCUKLUK HAYALİ MESLEĞE DÖNÜŞTÜ

Günlük ekmek parasını direksiyon sallayarak kazanan Demirtaş'ın hayatı, her gün Gaziantep kara yolu üzerindeki bir çimento fabrikasına gidip gelmekle geçiyor. Fabrikada tek kadın şoför olarak çalışan Demirtaş, her seferinde aracına yüklenen çimentoyu taşıyıp boşaltıyor. Bu süreçte kırmızı ışıklarda beklerken aldığı takdir, onun çalışma azmiyle çevresindekilere örnek olmasını sağlıyor.

tir.webp

"ŞOFÖRLÜK BENİM İŞİM"

Demirtaş, şoförlüğüne olan tutkusunu şu sözlerle ifade ediyor: "Daha önce küçük araçlar kullanıyordum. 15 yıl önce ehliyetimi aldım. Büyük araç kullanmayı çok seviyorum ama kadın olduğum için birçok iş yerine başvurduğumda iş bulamadım. Sonunda buraya başvurdum ve burada çalışmaya başladım. Kendime güveniyorum, başarabilirim dedim. Günlük 4 tur yapıyorum."

tirci-sevda.webp

"SEVDA USTA" YOLDA!

İş arkadaşları ona "Sevda usta" diye hitap ediyor. Demirtaş, iş arkadaşlarının ve diğer tır şoförlerinin alkışlarıyla karşılanmasından duyduğu gururu dile getiriyor. Her zaman destek gördüğünü belirten Demirtaş, çocuklarının da kendisiyle gurur duyduğunu söylüyor. "Çocuklarım 'biz de tırcı olacağız' diyorlar. 'Benim annem büyük aracı korkmadan kullanabiliyor' diye arkadaşlarına anlatıyorlar."

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.