Kahramanmaraş'tan Dünyaya Lezzet İhracatı: Cips Tarhana!

Depremden zarar gören Kahramanmaraşlı tarhana üreticileri, bayrama özel cips tarhana ile ayağa kalktı. Avrupa'dan da talep var!

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Nisan 2024 13:38
Kahramanmaraş'tan Dünyaya Lezzet İhracatı: Cips Tarhana!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ı vuran depremler, tarhana üreticilerini de derinden etkiledi. İş yerleri ve makineleri hasar gören üreticiler, devletten aldıkları desteklerle yeniden ayağa kalkmayı başardı.

Bu sefer ise bayrama özel bir ürünle karşımıza çıkan üreticiler, cips tarhana ile hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun talep görüyor.

MARAŞ CİPSİ TARHANA ARTIK CİPS TARHANA OLARAK RAFLARDA

Maraş cipsi olarak da bilinen tarhana, aroma ve katkı maddesi kullanılmadan, yoğurt, dövme, su ve baharatlardan üretiliyor. Doğallığı ve dayanıklılığı ile tercih sebebi olan tarhana, bu sefer cips formuyla da gurmelerin beğenisine sunuluyor.

YURT DIŞINDAN DA TALEP VAR

Cips tarhanaya yurt dışından da yoğun talep var. İhracat sezonu açıldığında Kanada başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de ihraç edilecek olan cips tarhana, gurbetçilerin de favorisi olmaya aday.

Tarhana Üreticisi Yılmaz Terliksiz: "Bayramda özellikle Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizin cips tarhana taleplerine yetişemedik. Bayram üzeri çok yoğun üretim yapıyoruz."

Normalde tarhana sezonunun Mayıs ayında olduğunu ancak Ramazan Bayramı'na özel cips tarhana ürettiklerini söyleyen Terliksiz, tarhananın içerisinde yoğurt dövme kekik yer aldığını, ayrıca Ahir Dağının eteğinde hijyen ortamda üretim yaptıklarını ifade etti.

CİPS TARHANA FİYATI

Cips tarhananın kilosu 300 liradan, firik tarhanası ise 200 liradan satışa sunuluyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Sha

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.