Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay ve Adıyaman'da mücbir sebebin uzatılacağı tarih belli oldu!

AK Parti Milletvekili Mehmet Şahin, Kahramanmaraş ve çevresindeki mücbir sebep durumunun uzatılacağını duyurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2024 11:39
Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Hatay ve Adıyaman'da mücbir sebebin uzatılacağı tarih belli oldu!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki doğal afet nedeniyle ilan edilmiş olan olağanüstü durumun ağustos ayı sonuna kadar uzatılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 il ve bir ilçede vergi yükümlülüklerini erteleme kararı almıştı. Bakanlık, bu il ve ilçelerdeki olağanüstü durumun devam etmesi üzerine mücbir sebep halinin 30 Nisan 2024'e kadar uzatılmasını kararlaştırdı.

İş dünyası ve esnaf, bölgedeki ekonomik zorluklar ve ülke genelindeki ekonomik sorunlar göz önüne alındığında, olağanüstü durumun uzatılması çağrısında bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Şahin, bu uzatma talebine ilişkin bilgi vermiş, şimdi ise uzatmanın süresini belirtmiştir.

Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya illeri ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki olağanüstü durumun son kez ağustos ayı sonuna kadar uzatılacağını belirtmiştir.

Ayrıca, Şahin, sürenin resmi olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından birkaç gün içinde açıklanacağını da ifade etmiştir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.