Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde Çıkan Çatışmada Şehit Asker Sayısı 9 Oldu

Pençe-Kilit Harekatı'nda yaşanan çatışmada şehit olan asker sayısı 9'a yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki çatışma hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2024 10:39
Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde Çıkan Çatışmada Şehit Asker Sayısı 9 Oldu

Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada yaşanan olay sonucunda şehit olan asker sayısı 9'a yükseldi. Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle gerçekleşen çatışmada, 12 Ocak 2024 tarihinde yaralanan bir silah arkadaşının yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu açıkladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir" denildi.

Operasyonların devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayın'ın Adıyaman'daki ailesine şehadet haberi ulaştırıldı. 29 yaşındaki şehidin Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asılırken, 5 kardeşi olduğu ve abisinin de astsubay olarak görev yaptığı belirtildi.

Diğer şehitlerden Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un Niğde'deki ailesine, Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir ve Emrullah Gülmez'in Kahramanmaraş'taki ailelerine, Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in Aksaray'daki ailesine ve İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar'ın İkizce'deki ailesine de şehadet haberleri ulaştırıldı.

Bu kahredici olayda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu'nun Tuzla Şifa Mahallesi'ndeki evine gelen yetkililer tarafından ailesine şehadet haberinin verildiği bildirildi. Üç kız kardeşi bulunan bekar şehidin kuzeni Talha Köroğlu'nun da 2008'de Beytüşşebap'ta şehit düştüğü ifade edildi. Cenazesinin memleketi Giresun'da defnedileceği belirtildi.

Son olarak, İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin'in Gökmeydan Mahallesi'ndeki evine gelen yetkililer tarafından ailesine şehadet haberinin verildiği ifade edildi. Bekar olan ve ailenin en küçük çocuğu olan Evcin'in babası Vahip Atar'ın 2021 yılında trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Vali Muammer Erol, başsağlığı mesajında, "İkizce ilçemizin Bolluk Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Şehidimizin mekanı cennet, makamı ali olsun. Milletimizin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.