Japon Uzman Moriwaki'den Kahramanmaraş ve Japonya Depremlerine Dair Çarpıcı Analiz!

Japon deprem uzmanı Moriwaki, Türkiye'deki depremlere dair uyarılarıyla dikkat çekti. Kahramanmaraş ve Hatay'daki yıkım sonrasında benzerlikleri vurgulayarak, yapılaşma konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2024 14:12
Japon Uzman Moriwaki'den Kahramanmaraş ve Japonya Depremlerine Dair Çarpıcı Analiz!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş'ta yaşanan depremi inceledi ve Japonya'daki benzer bir depremle kıyasladıktan sonra Hatay'da önemli uyarılarda bulundu.

Moriwaki, Hatay'daki yapılaşmanın depremlere dayanıklı olması gerektiğini belirterek, 6 Şubat depremi ile Japonya'da 1 Ocak'ta meydana gelen depremin benzer şiddette olduğunu ifade etti.

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Moriwaki, Hatay Orman Bölge Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Yüksek Deprem ve Afet Konferansı"na katılarak, konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini vurguladı. Etkinlikte farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla depremlerle ilgili sorular yanıtlandı.

Moriwaki, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hatay'daki depremlerin büyük yıkıma neden olduğunu belirterek, kaçak yapılaşmanın engellenmesi ve afetlere karşı eğitimlerin zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, Hatay'da yapılacak konutların 4 katı geçmemesi gerektiğini ve mümkünse yüksek kesimlerde yapılaşma olması gerektiğini dile getirdi.

Moriwaki, Hatay'da büyük çaplı bir deprem beklemediğini ifade ederek, şehrin yavaş yavaş düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.