Kahramanmaraş'ta genç çiftlere müjde! 100 çifte düğün destek paketi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen toplu düğün töreninde 100 çift için gelinlik ve damatlık teslimi yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mayıs 2024 16:19

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin liderliğinde gerçekleştirilen toplu düğün törenine, Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı, Kahramanmaraş ve Konya İl Müftülüğü destek verdi. 100 çifte gelinlik ve damatlık teslim edilerek, çiftler bu yardımlardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Başkan Fırat Görgel önderliğinde, sosyal belediyeciliğin güzel örneklerinden birini sergileyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, evlenecek genç çiftlere hem maddi hem de manevi destek sağladı. "Kahramanmaraşlı 100 Genç Çiftimizin Yuvalarını Kuruyoruz" projesi, Diyanet Vakfı, Mehir Vakfı, Kahramanmaraş ve Konya İl Müftülüğü'nün katkılarıyla hayata geçirildi. Ayrıca, çiftlere Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde KADEM ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle "Aile ve Evlilik" eğitimi verildi. 24 Mayıs Cuma günü 100 çiftin toplu düğün töreni düzenlenecek.

Programın ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran, "Diyanet Vakfı, Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Konya İl Müftülüğü ve Mehir Vakfı'nın destekleriyle ilk defa 100 çiftimizi toplu nikâh töreniyle evlendireceğiz. Genç çiftlere maddi destek sağlamanın yanı sıra, aile eğitimi de düzenledik. Bugün de gelinlik ve damatlık teslim ettik. Bundan sonra beyaz eşya, kanepe, yatak, halı gibi ev eşyaları desteğimiz devam edecek. Toplu düğün organizasyonunda her aşamada yeni çiftlere destek olacağız" dedi.

Sağlanan desteği değerlendirerek teşekkür eden Remzi Akgül, "Deprem sonrası maliyetler artmıştı, bu proje çok güzel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz" derken, Furkan Gündüz ise, "Bu destekler bizim için çok önemli. Cuma günü düğünümüzü yapacağız. Destekleri için tüm kurumlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.